Malmö föll på nytt efter offensiv ineffektivitet

Malmös förlustsvit fortsatte ikväll efter att man fick se sig besegrade av Leksand på bortaplan.  Matchen slutade 4-1 efter att den gästande Skåneklubben kladdat till det i mittzon. Malmös förlust blev den femte i rad.

Inför kvällens match låg Malmö inne i en riktigt dålig form då man förlorat fyra av sina senaste fem matcher. För Leksands del var det den totala motsatsen – fem vinster på fem matcher. Det skiljde sig också mycket lagen åt i tabelläget då Leksand låg på en fjärdeplats med 91 inspelade poäng på 51 matcher samtidigt som Malmö låg på en tiondeplats med 64 poäng på sina 49 spelade matcher.

I den första perioden böljade spelet fram och tillbaka. Båda lagen fick till ett par långa anfall, skillnaden var dock att Leksand faktiskt kom till skott medan Malmö inte kom in på insidan av hemmalaget. Matchens första mål kom efter att hemmalaget brutit in framför Malmös mål och kunde därefter lirka in den bakom Alsenfelt. Därefter dröjde det länge innan Malmö skulle kvittera, och det gjorde man genom bortalagets Ollas Mattsson som gjorde sitt första mål för säsongen. Leksand gav sig dock inte med att gå till pausvila utan ledningen och övertaget återtogs i samband med ett powerplay. Perioden slutade 2-1.

I den andra perioden såg det lite bättre ut för hemmalaget som inte släppte till lika många långa anfall som i den första perioden. Likt Leksand hade Malmö också täppt igen sitt försvarsspel. Gästernas försvar kunde dock inte motstå Leksands anfallsspel då hemmalaget återigen gjorde mål i numerärt överläge. Perioden slutade 3-1.

Den tredje perioden var händelselös bortsett från ett par mindre fighter i de inledande tio minuterna. Men efter att Malmö kladdat till det i mittzon fick Leksand ett friläge och utökade sin ledning ytterligare. Malmö fick också en chans i powerplay efter att en Leksandsförsvare dragit på sig en checking to the head utvisning efter att ha tacklat Malmös Victor Backman. Malmö gjorde dock inget mål på sin chans i det numerära överläget. Matchen slutade 4-1.