Malmö nollade Frölunda när de tog sjätte raka vinsten

Efter en högintensiv helg och en måndag fylld av vila var det återigen dags för Malmö att spela match, även denna på hemmais. Matchens resultat gjorde att hemmalaget kröp sig än närmre niondeplaceringen i tabellen.

Inför kvällens nedsläpp låg Malmö på en lyftande tiondeplats med 56 inspelade poäng, samtidigt låg Frölunda på en sjunkande sjätteplats. Formmässigt såg det väldigt annorlunda ut där Frölunda endast vunnit en av sina fem senaste matcher medan Malmö vunnit fem av sina fem senaste.

Den första perioden blev utan mål, men det vara flera bra lägen för båda lagen, trots att Frölunda fick flest målchanser var det hemmalaget som fick de farligaste. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden var det Malmös Sylvegård som inledde målskyttet med ett friläge i boxplay, på sin födelsedag. Malmös ledning utökades sedan också i slutminuterna av perioden då Joseph Veleno kom fri mot Frölundas målvakt.

I den tredje perioden dröjde det inte länge innan Malmö kunde driva genom ett passivt försvar och prickskjuta in hemmalagets tredje mål. Hemmalaget gav dock inte upp, man fick återigen ett friläge, detta från sin egen blålinje. Efter Malmös fjärde mål bytte bortalaget sin målvakt, utgick gjorde Niklas Rubin och in klev Johan Mattsson.