Malmös segersvit fortsätter efter straffvinst

Under lördagseftermiddagen var det åter dags för Malmö att spela match, denna gången var det Färjestad som stod för motståndet. Resultatet gjorde att dock att Malmös svit på trepoängare gick i graven.

Inför kvällens match låg Malmö inne med en god form där de vunnit sina senaste sex matcher. Även för bortalaget hade det gått bra, då de vunnit fyra av sina sex senaste matcher. Det var dock omvända roller när det kom till tabelläget då Färjestad låg på en åttondeplats samtidigt som Malmö låg på en tiondeplats.

I inledningen av den första perioden var det Färjestad som satte matchbilden efter att de gjort matchens första mål. Hemmalaget ville dock inte vara sämre. Efter endast 35 sekunder hade hemmalaget nämligen kvitterat efter en tilltrasslad situation framför bortalagets målvakt. Perioden slutade 1-1.

I den andra perioden var det dött läge rakt genom, trots att Malmö fick testa på numerärt överläge två gånger. Perioden slutade 1-1.

Efter att Malmö öppnat den tredje perioden med att ta tre utvisningar i följd slutade det med att Färjestad återtog ledningen. Malmö ville dock inte låta sin segersvit gå i graven. Strax efter powerbreaket fick Malmö en tekning i sin offensiva zon som slutade i att man hade kvitterat ställningen till 2-2. Färjestad återtog dock strax därefter sin ledning igen. Färjestads ledning höll sig ända in i slutminuten då Ponthus Westerholm klev fram och kvitterade. Perioden slutade 3-3.

Matchen gick till förlängning där både lagen kom till bra lägen, dock inte så pass bra att man gjorde något mål. Förlängningen slutade 3-3.

Matchen gick vidare till straffar där Malmös Adam Johnson kröntes till matchvinnare då han gjorde mål på den matchavgörande straffen. Matchen slutade 4-3 efter straffar.