Malmös segervit fortsätter – efter vinst i Skånederby

Foto: Arkiv

Under kvällen var det åter dags för Malmö att spela en omgång SHL-hockey. Det var hela 13 dagar sedan hemmalaget spelade match senast. Derbyts resultat gjorde att Malmös segersvit fortsatte. 

Inför kvällens derby kom både lagen från ett speluppehåll, det ena längre än det andra. Malmö hade inte spelat på drygt två veckor, 13 dagar, samtidigt som Rögle inte spelat på 8 dagar. I tabelläget skiljde det sig också mycket åt lagen mellan. På en bekväm sits satt Rögle som serieledare medan Malmö låg på mindre bekväm tiondeplats.

Matchrapport

I den första perioden var det bortalaget som kopplade greppet om matchen. Redan efter drygt 30 sekunder hade man haft ett friläge – det resulterade dock inte i något mål. Efter friläget drog Malmö också på sig en utvisning. Trots det lyckades hemmalaget hålla tätt bakåt. Efter hemmalagets avklarade boxplay fick man med sig ett powerplay, Malmö lyckades dock inte få upp något riktigt tryck. Istället kunde Rögle få sitt andra friläge för perioden, ett läge som inte heller resulterade i några mål. Efter hemmalagets misslyckades powerplay drog man på sig ytterligare en utvisning, ett boxplay som man städade av utan större problem. I slutminuterna fick Rögle sitt tredje friläge för perioden, man lyckades däremot inte göra mål på det heller. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden liknande den första, tungt spel med lägen åt båda hållen. Perioden fortsatte vara jämn ända in i slutminuterna. Med bara fyra minuter kvar av perioden tog Rögle en utvisning som visade sig vara förödande då Malmö tog ledningen i samband med deras powerplay. Perioden slutade 1-0.

I den tredje perioden var det bortalaget som var tvungna att jaga ett mål. Bortalaget jagade i de största delarna av perioden och när det var drygt sex minuter kvar av matchen fick de med sig ett powerplay. Malmös utvisning visade sig vara kostsam då hemmalaget förlorade sin ledning i samband med deras boxplay. Matchen slutade 1-1. 

I förlängningen var det Rögle som kontrollerade mycket av spelet av de inledande minuterna. Därefter var det Malmö som tog mer och mer kontroll. Förlängningen slutade även den lika. 

Straffläggare

Första: Anton Bengtsson, RBK – Miss
Andra: Matt Puempel, MIF – Miss
Tredje: Simon Ryfors, RBK – Miss
Fjärde: Johan Olofsson, MIF – Miss
Femte: Adam Tambellini, RBK – Miss
Sjätte: Adam Johnson, MIF – Miss
Sjunde: Erik Andersson, RBK – Miss
Åttonde: Emil Sylvegård, MIF – Miss
Nionde: Leon Bristedt, RBK – Miss
Tionde: Johan Olofsson, MIF – Miss
Elfte: Olli Palola, RBK – Miss
Tolfte: Adam Johnson, MIF – Miss
13:de: Moritz Seider, RBK – Miss
14:de: Pathrik Westerholm, MIF – Miss
15:de: Daniel Zaar, RBK – Miss
16:de: Joseph Veleno, MIF – Miss
17:de: Marco Kasper, RBK – Miss
18:de: Victor Backman, MIF – Miss
19:de: Dennis Everberg, RBK – Miss
20:de: Matt Puempel, MIF – Miss
21:de: Niklas Hansson, RBK – Mål
22:de: Johan Olofsson, MIF – Mål
23:de: Adam Tambellini, RBK – Miss
24:de: Johan Olofsson, MIF – Mål

Matchfakta

Malmö – Rögle

2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

36:08 1-0 Pathrik Westerholm (Jensen Aabo, Persson) PP1
54:38 1-1 Leon Bristedt (Tambellini, Seider) PP1 
65:00 2-1 Johan Olofsson

Skott 28-42 (9-12, 9-13, 5-14, 4-5)

Utvisningsminuter 8-6 (4-2, 0-2, 4-2, 0-0)

Kommentarer