Ny förlust efter botteninsats i Luleå

Under onsdagskvällen var det dags för Malmö att spela sin första bortamatch på hela 34 dagar då man åkte till Luleå för att slåss om tre poäng, det blev dock inte ett enda nytt poäng in på kontot för gästerna.

Inför kvällens match var de båda lagens form vitt skilda. Under de senaste tio matcherna hade Malmö nämligen vunnit åtta matcher samtidigt som hemmalaget endast kammat hem en vinst på de senaste tio matcherna. Tabelläget inför kvällens sammandrabbning såg ut sådan att bortalaget hade lyckats samla in 64 poäng på deras 46 spelade matcher, detta samtidigt som Luleå spelat in 79 poäng på deras 49 matcher.

Under den inledande perioden spelade Malmö riktigt dålig hockey. Det såg både blekt och trött ut. Det tog dock mer än 17 minuter innan Luleå kunde utnyttja Malmö saktfärdighet genom att göra matchens första mål. Perioden slutade 1-0.

I den andra perioden såg det minst lika blekt och trött ut från Malmös sida, trots det lyckades man fina till skottstatistiken något i denna period. Det dröjde dock inte länge innan hemmalaget kunde utöka sin ledning efter att Malmö slarvat bort pucken i mittzonen. Perioden slutade 2-0.

I den tredje perioden såg Malmö ut att ha vaknat något. Med ett högre tempo på skridskoåkningen och ett högre tempo på passningsspelet lyckades man för första gången i matchen komma till någorlunda lägen, dock inga lägen som man tog vara på. Redan med mer än fyra minuter kvar på klockan tog bortalaget ut målvakten, och i det följande numerära överläget klarade Malmö inte ens av att skapa några farliga chanser. Spiken i kistan kom med 47 sekunder kvar på klockan när hemmalaget gjorde mål i tom kasse. Matchen slutade 3-0.