SHL-kontraktet säkrat efter att segersviten bröts

Foto: Arkiv

Under måndagskvällen nalkades det åter match i Malmö Arena då Oskarshamn stod för motståndet. Kvällens resultat kom till att säkra Malmös SHL-kontrakt inför nästa säsong.

Inför kvällens match hade Malmö vunnit sina senaste åtta matcher. Om man tittade på Oskarshamns form så såg det lite mer dystert ut de då endast vunnit tre av sina senaste åtta matcher. I tabelläget skiljde det sig dock inte särskilt många poäng då Malmö kammat hem 63 poäng på 45 spelade samtidigt som Oskarshamn spelat in 55 poäng på 49 matcher.

Matchrapport

I de inledande minuterna var det mycket felpass, till och med när Malmö fick sin första chans i powerplay lyckades man inte få till något läge på grund av sitt saktfärdiga passningsspel. Strax därefter drog Malmö på sig en utvisning. Men inte heller i Oskarshamns powerplay bildades några skarpa chanser. Det blev ingen särskilt underhållande förstaperiod. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden tog vid där den första slutade. I ett evigt spel där inget hände, men i samband med ett dåligt byte fick Oskarshamn ett gyllene tre-mot-ett läge som de tog till vara på då de gjorde matchens första mål. Det dröjde dock inte länge innan Malmö kvitterade genom Hersley som bombade in pucken direkt efter en vunnen tekning. Därefter uppstod ett fyra-mot-tre läge i fördel till gästerna där Jensen Aabo fick rensa pucken på mållinjen tvåfaldigt. Oskarshamn tog därefter över matchen än mer i samband med att de fick ett powerplay. Perioden slutade 1-1. 

Tredje perioden började med ett intensivt spel som böljade fram och tillbaka. Ett tag såg det riktigt mörkt ut också för hemmalaget som har stora problem med att etablera ett spel i deras offensiva zon. I mitten av perioden lyckades Malmö, trots allt, få till ett läge som slutade med att bröderna Westerholm fintade bort gästernas försvar och därefter kunde stänka in pucken. Oskarshamn skapade sedan ett massivt tryck mot Malmökassen och bortalaget plockade även sin målvakt med drygt två minuter kvar av matchen. Det blev dock ingen trepoängare för Malmö efter att man släppt in ett kvitteringsmål med endast 32 sekunder  kvar på klockan. Perioden slutade 2-2. 

I förlängningen var det återigen Oskarshamn som förde spelet. Så pass så att de avgjorde matchen. Matchen slutade 2-3

Matchfakta

Malmö – Oskarshamn

2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

26:30 0-1 Markus Modigs (Lipon, Thelin)
29:22 1-1 Patrik Hersley (Järvinen)
50:22 2-1 Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm, Sylvegård)

Skott 20-39 (6-12, 5-14, 8-11, 1-2)

Utvisningsminuter 10-4 (2-2, 6-2, 2-0, 0-0)

Kommentarer