MALMÖ: Detta är kvällens debutanter

Foto: Arkiv

Under påskafton var det dags för SHL:s sista omgång. Malmö ställdes mot serieledande Växjö. Inför matchen gjordes också stora förändringar i hemmalagets uppställning.

I kvällens sammandrabbning gjorde Malmö många förändringar i laguppställningen. Bland förändringen fanns tre SHL-debutanter vars namn lyder, Isac Göransson, Hampus Plato och Kasper Arwefjäll. Utöver de juniorer som gjorde SHL-debut fanns även Andreas Ljunggren och han gjorde debut i Malmö tröjan.

Isac Göransson, FW

Göransson är född 2003 och fostrad i Trelleborg men flyttade till Malmö efter spel i Lund inför säsongen 19/20. Under kvällens match mellan Malmö och Växjö spelade han som högerforward. Tidigare under säsongen har han spelat med både Malmös J20-lag och J18-lag. I Malmös J18-lag spelade Göransson tre matcher och på de matcherna gjorde han fem mål. I J20-laget har det dock gått lite trögare för Göransson eftersom att han bara gjort fyra poäng, varav två av poängen var mål och två var assister, på femton spelade matcher.

Hampus Plato, FW

Plato är född 2002 och är fostrad i IF Lejonet men kom till Malmö inför säsongen 16/17. Under kvällens match spelade han, likt lagkamraten Göransson, som högerforward. Tidigare under säsongen har han spelat med Malmös J20-lag där det blev sex matcher. På de sex matcherna gjorde han två poäng, varav ett var mål och en assist.

Kasper Arwefjäll, FW

Arwefjäll är född 2003 och är fostrad i Tranås AIF men flyttade till Malmö inför säsongen 16/17, likt hans kamrat Plato. Under kvällens match var Arwefjäll placerad som extra forward och fick speltid som vänsterforward. Tidigare under säsongen har han spelat med både Malmös J20-lag och J18-lag. Arwefjäll gjorde bra från sig i sina sju matcher för J18-laget och klämde där fram 15 poäng, varav fyra av dem var mål och de andra elva var assister. I J20-laget blev det dock bara tre matcher, alla utan poäng. 

Anderas Ljunggren, MV

Ljunggren blev uppskriven i Malmös spelarregister under säsongen och ikväll fick han göra sin första match för Skånelaget. Målvakten är född 1995 och är fostrad i Borås HC. Tidigare under säsongen har han representerat Tingsryds AIF där han har spelat 32 matcher och har införskaffat sig en räddningsprocent på 91,5%.

 

All fakta är inhämtad från: eliteprospects.com

Kommentarer