Malmö i förlust när åttondelsfinalerna drog igång – efter mardrömsstart

Ikväll ställdes Malmö mot Färjestad i den första av tre åttondelsfinaler. Resultatet var dock inget som Malmöiter jublade över, jublade gjorde istället Färjestad.

Inför kvällens match var det tippningsvis jämnt mellan lagen. Malmö hade vunnit tre av fyra möjliga matcher lagen mellan, men samtidigt slutade Färjestad över Malmö i tabellen med rätt goda marginaler, hela 14 poäng.

Det var inte hemmalaget som kom ut fartfyllt och spetsigt, istället var det gästande Färjestad. Hemmalaget såg istället ut att vara mer intresserade av den fysiska kampen. Det tog nämligen inte mer än en minut innan Malmö hade dragit på sig den första utvisningen och endast en minut och fem sekunder senare drog man på sig ytterligare en utvisning, vilket gav Färjestad ett drömläge i fem-mot-tre. Självklart lät inte bortalaget drömläget rinna ut i sanden, istället gjorde de matchens första mål. Strax därefter pricksköt bortalaget även in sitt andra mål när de utökade till 2-0. I periodens slutskede åkte Malmös junior, Von Barnekow, på en tackling som diskutabelt går att kalla knätackling. Situationen landade tillslut med ett fyra-mot-fyraläge där inget av lagen var produktiva. Perioden slutade 0-2.

Här är tacklingen och efterspelet:

I den andra perioden såg Malmö lite mer samlade ut. Malmö såg också ut att ha förstått allvaret, att det i mångt och mycket handlade om att vinna eller försvinna. Eftersom att det är mindre sannolikt att vinna två matcher på rad i Färjestads hemmaborg. Malmö lyckades också etablera mer och mer anfallsspel. Det blev dock inte något mål på de farliga chanser som de grävde fram. Istället reducerade hemmalaget Färjestads ledning från ett ”Icke-läge”. Det var nämligen Puempel som gjorde Malmös första mål efter att han slängt in ett backhand-skott mot mål utan att ens titta på målet. Perioden slutade 1-2.

I period tre var det Malmö som försökte forcera fram ett kvitteringsmål. Hemmalaget kontrollerade också mycket av spelet och gjorde Färjestad dåliga. Trots det lyckades man inte göra något mål. Istället tog man målvakten och Färjestad satte spiken i kistan när de gjorde matchens sista mål i tom målbur. Matchen slutade 1-3.