Malmös säsong över efter svidande förlust

Under kvällen var det åter dags för Malmö att spela match. Den viktigaste matchen för säsongen, man var tvungen att vinna. Trots att skåningarna hade kniven mot strupen blev det ingen vinst.

Inför kvällens match gällde det att vinna eller försvinna för Malmö. Man spelade åttondelsfinal mot Färjestad och hade redan förlorat den första matchen av en tre matchers serie. Den första matchen mellan lagen i åttondelsslutspelet spelades i Malmö Arena och matchen vann Färjestad.

I den första perioden var det Malmös som dominerade. Redan efter de inledande tio sekunderna hade man skapat en riktigt farlig målchans. Malmö fortsatte därefter med ett otroligt högt tryck mot Färjestadskassen. Fler farliga chanser skapades också innan Malmö tillslut kunde få in pucken bakom Färjestadsmålvakten. Trots att bortalagets fortsatt dominerade matchbilden bjöd Malmö hemmalaget på flera farliga chanser, där Färjestad också kvitterade. Det tog dock inte långt tid innan Malmö återtog ledningen genom ett fint klapp-klapp-spel. Därefter bjöd Malmö Färjestad på ytterligare ett friläge, där Färjestad återigen kunde kvittera. Perioden slutade 2-2.

I den andra perioden såg Färjestad ut att ha ryckt upp sig. Under de inledande minuterna var det trots allt relativt jämnt, men desto mer tid som gick, desto mer tog hemmalaget över. Hemmalaget tog inte bara över matchbilden utan också ledningen efter att Malmö släppt till ytterligare ett friläge. Efter att Färjestad tagit ledningen fortsatte deras spelövertag. Malmö klarade dock av att hålla hemmalaget på utsidan. Perioden slutade 3-2.

I den tredje perioden var det åter Malmö som styrde spelet. Redan efter ett par minuter sköt bortalagets Carl Persson ett stenhårt skott i stolpen. Strax därefter kom Persson i ytterligare ett linkande läge, där han inte sköt utan istället rundade kassen och kvitterade till 3-3. Malmö fortsatte att forcera vilket i sin tur tillslut slutade med att de tog över ledningen. Malmö såg ut att gå mot en skön seger, men Färjestad kvitterade. Med endast 22 sekunder kvar. Perioden slutade 4-4.

Matchen gick till förlängning och där knep Färjestad vinsten. Det efter att hemmalaget gjort ett klassiskt mål då Färjestads Widerström spelade pucken till Oskar Bäck som i sin tur gjorde matchavgörandet. Matchen slutade 5-4.