KLART: AHL-backen återvänder

Foto: Arkiv

Under tisdagseftermiddagen blev det officiellt att Malmö värvar hem Carl-Johan Lerby som testat sin lycka i Calgary Flames farmarlag Stockton Heat.

Efter att ha skrivit på sitt NHL-kontrakt inför säsongen 19/20 förblev han en Malmöspelare under en säsong på ett låneavtal, därefter for han till Nordamerika för att testa sin lycka. Efter att ha representerat Stockton Heat i 22 matcher och gjort 7 (0+7) poäng är nu den 23-årige backen klar för återkomst till Skåneklubben på ett tvåårsavtal.

Statistik

Trots den unga karriären har den talangfulle försvararen tidigare representerat Malmö i hela 197 matcher varav 18 är slutspelsmatcher och 16 är CHL-matcher. Under Lerbys tid i Malmötröjan gjorde han 60 (16+44) poäng. Säsongen 18/19 gjorde han sin poängbästa säsong och landade på totalt 21 (5+16) poäng bortsett från CHL-spel.

Klubben i hjärtat

Det senaste året, med tanke på pandemin, har varit stökigt för Lerby och han känner nu att det är skönt att vara hemma på hemmais igen.

−Det är skönt att vara hemma efter igen ett speciellt år där borta och jag ser verkligen fram emot att få köra igång här tillsammans med grabbarna. Det här är klubben i mitt hjärta och det betyder extra mycket för mig att representera Malmö Redhawks, säger försvararen bland annat i en intervju på Malmö Redhawks hemsida.

Vidare framhäver Lerby att han tycks sig se goda ting i lagbygget inför den kommande säsongen och tycker sig se potential till att göra stordåd tillsammans med sina nya lagkamrater.

−Jag gillar vårt lagbygge och känner att vi tillsammans kommer kunna göra något riktigt bra, berättar Lerby på Malmös hemsida.

Potentiell landslagsspelare

På Malmös kontor ses Lerby som en ytterst talangfull spetsspelare som kommer ha chansen till att utvecklas under de två kommande åren – kanske till och med till en landslagsspelare.  

−Vi ser fortsatt en stor potential i Calle, både i att han kommer att vara en ledande spelare hos oss samt att han har förutsättningarna att utvecklas till en landslagsspelare, säger Patrik Sylvegård, VD och Sportchefhos Malmö.

Kommentarer