Malmö åter segrare efter sena mål

Under den tidiga söndagsförmiddagen var det åter dags för Malmö att spela match – denna gången mot värdlaget Södertälje. Matchen slutade med en 2-4 vinst för Malmö efter att den yngsta brodern av brödraparet Sylvegård gjorde mål i tom kasse.

Senaste matchen för de båda lagen slutade i förlust. För Malmö blev det en tung 1-4 förlust i senaste matchen mot Hockeyallsvenska Västerås, för hemmalaget var det Linköping som stod för motståndet i senaste matchen då de föll med 0-3.

Matchrapport

I den första perioden var det Malmö som hade majoriteten av puckinnehavet – trots detta var det Södertälje som tog ledningen då Colin Smith gjorde mål i samband med en kontring. Malmö fortsatte dock att leta efter sitt första mål och fick det också då bortalagets Olofsson snurrade upp Södertäljes försvar på läktaren. Perioden slutade 1-1.

I den andra perioden slog Södertälje till först och direkt då de knappt en minut in i perioden åter tog ledningen. Malmö fick strax därefter en chans på straff – men missade. Perioden pendlade därefter fram och tillbaka, mycket på grund av att Malmö hela tiden drog på sig onödiga utvisningar. Södertälje drog dock också på sig en utvisning med drygt 40 sekunder kvar av den sista perioden. I det följande powerplayet kunde bortalagets Marcus Sylvegård prickskjuta in kvitteringsmålet. Perioden slutade 2-2.

Även den tredje perioden var kantad av utvisningar vilket hindrade spelet från att flöda på i ett högt tempo. Det tog lång tid innan något av lagen kunde krönas till vinnare då Malmös Alexander Molldén gjorde mål efter tilltrasslad situation framför Södertäljes mål. Spiken i kistan kom då Marcus Sylvegård gjorde mål i öppen målbur. Matchen slutade 2-4.