Malmö i förlust efter kollaps i tredje

Under lördagseftermiddagen var det åter dags för Malmö att spela gruppspelsmatcher i Skoda Trophy då man ställdes mot det allsvenska laget Västerås. Istället för att knipa en finalplats i Skoda Trophy blev det försäsongens första förlust.

Inför kvällens match hade Malmö vunnit hela fyra försäsongsmatcher på rad, samtidigt valde Malmö att vila sin förstalina, hela 10 inlånade spelare eller juniorer spelade. För Västerås del såg det lite annorlunda ut då man senast förlorade mot Brynäs med 1-4.

I inledningen av matchen var det Malmö som styrde spelet – trots bortfallet av förstalinan. Det tog dock lång tid innan Malmö fick utdelning för sitt spelövertag då Dennis Svensson sköt ett backhandskott rakt upp i det bortre krysset med drygt fyra minuter kvar av perioden. Periodenslutade 1-0.

I den andra perioden var det åter Malmö som var det spelförande laget, det var dock inget som man utnyttjade. Istället kunde Västerås kvittera i samband med en två-mot-en-situation. Perioden slutade 1-1.

I inledningen av den sista perioden var det Västerås som tog ledningen efter en försvarsmiss av en Malmöback. Västerås fortsatte därefter att trumma på mot ett vacklande Malmö då man enkelt kunde lägga in en puck bakom Malmömålvakten efter att skåningarna tappat pucken i mittzonen. Västerås öste på än mer när de åter hittade nätet bakom Malmömålvakten i den senare delen av perioden. Matchen slutade 1-4.