Malmö tog knapp seger mot regerande mästare

Under torsdagskvällen var det återigen dags för Malmö att spela försäsongsmatch – den andra i ordningen. Matchen spelades i Vida Arena och slutade med vinst för bortalaget, Malmö.

Inför kvällens match hade Malmö endast spelat en tidigare match, den spelades mot Timrå där skåningarna vann med 5-0. Kvällens hemmalag hade inför kvällens möte spelat två tidigare matcher och den senaste spelades mot Frölunda där Växjö förlorade med 5-1.

I den inledande perioden var det hemmalaget som kontrollerade spelet. Malmö blev satta i svåra situationer som Daniel Marmenlind kunde rädda bortalaget ur gång på gång. Det fenomenala målvaktspelet av Marmenlind utnyttjades därefter på bästa sätt då Malmö tog ledningen genom ett backskott från blå av Alexander Molldén. Perioden slutade 0-1.

Det var återigen Växjö som styrde spelet under den andra perioden. Malmö skapade dock enstaka farliga lägen, men inga chanser som skapade några mål. Inte heller hemmalaget lyckades göra mål trots sitt överväldigade spelövertag. Perioden slutade 0-1.

Den tredje perioden var dock en mer jämn tillställning jämfört med de båda tidigare perioderna. Efter många om och men med flera farliga chanser åt båda hållen var det till slut Malmö som återigen tog tillvara på de chanser man fick då Molldén gjorde sitt andra mål för kvällen när han avlossade ett tungt slagskott. Med drygt 50 sekunder kvar på klockan spräckte hemmalaget Malmös nolla, en nolla som Malmös målvaktsförvärv Daniel Marmenlind lyckats hålla i ungefär 119 minuter. Matchen slutade 1-2.