Stark inledning av Malmö i säsongsstarten

Ikväll inledde Malmö sin försäsong med en komfortabel vinst mot SHL-nykomlingen Timrå. Trots Malmös starka inledning blev det en jämn tillställning ända till slutperioden då de utökade sin ledning flerfaldigt.

För Timrås del var det inte den första försäsongsmatchen, den spelades i Onsdags mot Brynäs där man vann med hela 4-3.

Det var Malmö som uppvisade störst pigghet under den inledande delen av den första perioden. Det tog därefter inte särskilt lång tid innan man fick utdelning för sin pigga start då hemvändaren Marcus Sylvegård stänkte in säsongens första balja. Därefter blev Timrå också varma i kläderna, mycket på grund av att hemmalaget fick en chans i powerplay. Resterande tid av perioden förblev jämn med ett par bra chanser åt båda hållen. Perioden slutade 0-1.

I den andra perioden var det Timrå som styrde spelet efter att Malmö dragit på sig tre utvisningar på rad, varav en matchstraff. Trots Timrås numerära överläge lyckades de inte komma till några speciellt farliga lägen och de lägen som hemmalaget skapade lyckades Malmös nya målvaktsförvärv, Daniel Marmenlind, utan speciell ansträngning avvärja. Perioden slutade 0-1.

I sista perioden var det återigen Malmö som kopplade greppet om matchen efter en turbulent andraperiod. Det tog inte mer än fyra minuter av den tredje perioden innan Ollas Mattsson slängde iväg ett skott mot Timråkassen där Carl Persson kunde styra in pucken. Strax efter Malmös första utökningsmål utökade bortalaget ytterligare genom junioren Tim Lindfors. Därefter rann det iväg då Malmö gjorde både ett och två mål till. Matchen slutade 0-5.