Storspelande Marmenlind bakom Malmös tredje raka

Det nalkades åter hockeymatch under tisdagskvällen då Malmö ställdes mot Oskarshamn i Malmö Arena. Det var Malmö som åter klev av isen som vinnare då de tog sin tredje försäsongsvinst.

Inför kvällens match hade Malmö tagit två raka försäsongssegrar först en 5-0 vinst mot Timrå och därefter en 2-1 vinst mot de regerande mästarna Växjö. Gästerna hade dock spelat tre matcher där de först vann med 3-2 mot Linköping och därefter förlorade mot både Örebro och Rögle med 3-1 respektive 4-0.

Under inledningen av den första perioden kunde de gått båda vägarna. Det var dock Malmö som drog det längsta strået då de gjorde mål i samma sekund som gästerna åter blev fulltaliga efter en utvisning. Perioden slutade 1-0.

I den andra perioden var det Malmös förstalina som visade var skåpet skulle stå då de redan i första bytet skapade flertalet farliga chanser. Det var fortsatt hemmalagets förstalina som dominerade, och dominerade gjorde de då Marcus Sylvegård slog upp pucken i krysset bakom Oskarshamnmålvakten. Utöver periodens mål blev det också två ramträffar av hemmalaget. Perioden slutade 2-0.

Den sista periodens inledning bjöd på tennis-ishockey där chanserna haglade fritt åt båda hållen, det var dock inga chanser som resulterade i mål till en början med. I mitten av slutperioden blev Oskarshamn spelförande då Marmenlind fick stå på huvudet flertalet gånger för att rädda hemmalaget ur knipan. Marmenlind kunde dock inte palla trycket när Oskarshamn fick en utvisning med sig då den Malmöbekante Kim Rosdahl reducerade för gästerna. Oskarshamn fortsatte därefter att leta en kvittering, men hittade ingen - trots att man tog ut sin målvakt. Istället kunde Carl Söderberg fastställa slutresultat i tom målbur till 3-1.  Matchen slutade 3-1.