ÄNTLIGEN: Sista pusselbiten på plats

Foto: Arkiv

Under torsdagsförmiddagen blev det äntligen klart att den sista pusselbiten i Malmös lagbygge var klar – Jaedon Descheneau blev det, som tidigare spelade i Brynäs. Det nyskrivna kontraktet gäller för två säsonger fram – till slutet av säsongen 22/23.

Den 26-åriga högerforwarden är den sista pusselbiten i Malmös lagbygge. En spelare som blev draftad i runda 5, och på plats 124 i draften 2014. Nån match i NHL blev det dock aldrig för kanadensaren som endast spelade en säsong i AHL. Därefter blev det spel i Europa och tillslut Sverige.  

Statistik

De senaste fyra säsongerna har Descheneau spelat i Europa, första säsongen var i Schweiz där han i den näst högsta ligan representerade HC Thurgua i 47 matcher, inkluderat 6 slutspelsmatcher. På hans 47 matcher stod han för 59 (22+37) poäng varav nio (4+5) var i de sex slutspelsmatcherna. I säsongen i Schweiz blev det också en match i högstaligan – dock inga poäng. Efter sejouren i sydcentrala Europa började han en resa norrut där han representerade Düsseldorfer EG i den tyska högsta ligan. I Tyskland blev det 59 matcher varav 7 var i slutspel och det blev hela 64 (24+40) poäng där 13 (5+8) gjordes i slutspel.

De senaste två säsongerna har han spelat i Brynäs där han sammanlagt stått för 98 matcher där han gjort totalt 50 (18+32) poäng, senaste säsongen gjorde han dock 32 (10+22) poäng.

Fina kvalitéer

Med endast ett fåtal dagar kvar till SHL-premiären är Malmös sista pusselbit på plats – en pusselbit som besitter mycket kvalitéer på både sidan av isen och på isen.

– Vi har fått väldigt goda referenser på hur han är vid sidan av isen. Hans kvaliteter på plan har vi koll på, där han besitter en god fart, ett vasst skott och han tvekar inte heller när det gäller att sticka in näsan där det hettar till, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande på deras hemsida.

Utöver goda kvalitéer är sportchefen också glad över att högerskytten tidigare spelat svensk ishockey. Malmö är övertygade om att de har värvat rätt man för jobbet.

– Vi har tittat på en hel del spelare, men nu har vi hittat det som vi tror är bäst. Vi är glada att kunna få hit Jaedon och det faktum att han kan svensk hockey är en stor uppsida, säger Sylvegård på Malmös hemsida.

Skapa offensiv

Descheneau hoppas med hans tidigare 50 poäng i SHL kunna bidra till det offensiva med mycket fart och förmågan att assistera.

– Jag gillar att spela ett snabbt spel, försöker vara stark på pucken och vill utnyttja både mitt skott och min förmåga att passa pucken så mycket det bara går. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till att skapa en del mål, kommenterar nyförvärvet, Descheneau, själv på hemsidan.


Kommentarer