Förlust i första hemmamatchen för säsongen

Under lördagskvällen vart det äntligen dags för Malmö att spela sin första SHL-match för säsongen i hemmaborgen Malmö Arena. Det blev en svidande förlust för Malmö efter att matchen slutade 3-5.

Inför kvällens sammandrabbning mellan topptippade Färjestad och Malmö hade Färjestad endast spelat en SHL-match medan Malmö hade spelat två bortamatcher. Alla de tre matcherna resulterade i vinst – för Färjestad blev det dock en förlängningsvinst.

Matchrapport

Första perioden var hektisk – och många mål gjordes. Det hela började med att bortalaget öppnade målskyttet genom en snabb kontring efter endast två minuter. Det dröjde därefter ända till mitten av förstaperioden som andra målet gjordes då Carl Söderberg gjorde Malmös första mål. Sen gick det snabbt. Det tog så lite som 33 sekunder innan Färjestad återtagit ledningen. Sen skedde nästan exakt samma sak igen. Malmös Carl Söderberg gjorde återigen kvitteringsmålet och efter bara 21 sekunder hade Färjestad återtagit ledningen. Perioden slutade 2-3.

I den andra perioden fick Malmö nog med lägen för att kvittera och till och med ta ledningen – men man gjorde inget av det. Istället sumpade man två lägen i powerplay. Därefter kunde Färjestad växa sig starkare och gjorde därefter mål – dock efter att pucken studsat konstigt vid sargen. Perioden slutade 2-4.

Se det märkliga målet nedan via C More Sports twitterkonto:

I den sista akten gjorde Malmö allt i sin makt för att reducera bortalagets ledning. Det tog lång tid – men reduceringen kom. Dock med endast fyra och en halv minuter kvar av matchen. Malmö tog därefter målvakten och därmed kom också Färjestads femte mål för kvällen. Matchen slutade 3-5.