Ny vinst för Malmö efter straffläggning

Under torsdagskvällen spelades genrepet för SHL-premiären om ett par dagar. Ett nästan fulltaget Malmö ställdes mot Oskarshamn i BeGe Hockey Center. Matchen gick till straffläggning efter oavgjort i den tredje akten.

Inför kvällens match hade Malmö spelat klart Skoda Trophy där man kom på en femteplats efter att ha vunnit mot Hockeyallsvenska Södertälje. För Oskarshamn såg det annorlunda ut då man förlorat de senaste fyra matcherna.

Den första perioden var en mycket händelserik sådan. Först gjorde hemmalaget mål – efter redan en och en halv minut och efter mindre än 10 sekunder hade Malmö kvitterat. Därefter tog det ett tag innan något av lagen skulle göra mål, men fler mål kom då Malmös Lance Bouma slog till i powerplay. Strax därefter gjorde också Oskarshamn mål. Perioden slutade 2-2.

Även den andra perioden bjöd på mål – dock färre. Det var bortalaget som öppnade målskyttet i den andra akten då Marcus Sylvegård pricksköt in Malmös ledningsmål. Därefter dröjde det ett tag innan Oskarshamn kunde kvittera inför den sista perioden. Perioden slutade 3-3.

I slutperioden var det en mycket jämn tillställning, där Oskarshamn drog det längsta strået och blev spelförande. Men några mål blev det inte och perioden slutade oavgjort. Perioden slutade 3-3.

Därefter blev det förlängning där både lagen fick bra chanser att göra mål - men inte lyckades. Istället gick matchen vidare till straffläggning.