Rock n´ Roll i tredje gav vinst mot huvudstaden

Under torsdagskvällen ställdes Malmö mot Djurgården i sin hemmaborg Malmö Arena. Kvällens match slutade med en skånevinst efter en rockig sistaperiod.

Inför kvällens match hade båda lagen spelat tre matcher. Malmö hade vunnit sina två inledande matcher och förlorat sin senaste. Samtidigt hade Djurgården förlorat sin inledande match och vunnit de två senaste.

I den första perioden dominerade Malmö, totalt hela 13-5 slutade perioden i skottstatistik. Man bör dock inte missta sig – Djurgården gjorde det bra i sina kontringar. Dock lyckades inget av lagen göra något mål. Perioden slutade 0-0.

Malmö fortsatte att dominera i den andra perioden. Utdelningen kom tidigt i den andra perioden. Redan efter fyra och en halv minut hade Malmö gjort matchens första mål. Malmö fortsatte därefter få utdelning av sina chanser och utökade sin ledning. Perioden slutade 2-0.

Den sista akten bjöd på rock n’ roll. Det hela började med att Malmös unge Anton Olsson gjorde sitt första SHL-mål. Djurgården reducerade därefter och då utbröt det ett slagsmål där Lance Bouma var initiativtagaren. Mer slagsmål skulle ske, efter att en Djurgårdsspelare delat ut en något ful tackling som tredjeman. Djurgården fortsatte att försöka reducera – och lyckades också. Men efter 2-3 målet av bortalaget lyckades man inte bringa matchen till ett lika läge. Matchen slutade 3-2.