Starka specialteams bakom ny seger för Malmö

Under torsdagskvällen spelade Malmö den andra omgången, på bortais mot Oskarshamn. Matchen bjöd på ett hett spel och många mål. Matchen slutade 2-5 efter att Malmö satt spiken i kistan efter att man gjort mål i öppen kasse.

Inför kvällens match hade både lagen vunnit sina säsongspremiärer. Oskarshamn tog sin seger mot nykomlingarna Timrå och Malmö vann mot Leksand i sin säsongspremiär.

Under den första perioden var det Malmö som dominerade. Men inte målmässigt, bortalaget slarvade bort ledningen flertalet gången. Malmö öppnade målskyttet tidigt med hjälp av ett powerplay. Kort därefter svarade Oskarshamn i samma spelform. Efter hemmalagets kvitteringsmål tog Malmö åter ledningen. Två-ett-ledningen fick Malmö dock inte lov att ta med sig in i periodpausen då både Oskarshamn och Malmö lyckades göra varsitt mål till innan klockan ljöd. Perioden slutade 2-3.

Den andra perioden var mindre händelserik än den första. Perioden bjöd endast på ett mål då Malmö utökade sin ledning. Utöver utökningsmålet blev perioden mest sönderblåst av diverse utvisningar. Periodens höjdpunkt kom med bara tjugo sekunder kvar – Marmenlind gjorde en jätteräddning i en två-mot-ett-situation och höll Malmös tvåmålsledning intakt. Perioden slutade 2-4.

I den sista akten flög i stort sett förbi. Det enda som tog tid var ett spelavbrott på grund av en större skåra i isen. Målet som fastställde resultatet till 2-5 gjordes i öppen kasse av Emil Sylvegård. Matchen slutade 2-5.