Vinst i SHL-premiären för Malmö

Under lördagskvällen var det äntligen dags att spela SHL-premiär. Malmö ställdes mot Leksand i sin första tävlingsmatch för säsongen i Tegera Arena. Efter många om och men blev det tillslut en vinst för skåningarna.

Förra säsongen landande Malmö in på en niondeplacering och Leksand landade på en tredjeplacering.

I den första perioden böljade spelet fram och tillbaka där inget av lagen verkade kunna dra det längsta strået, när väl Malmö gjorde matchens första mål replikerade hemmalaget snabbt. Kort efter kvitteringsmålet var det dags igen – Malmö tog ledningen och Leksand replikerade lika snabbt igen. Perioden slutade 2-2.

Mittenakten stormade fram med flertalet utvisningar åt båda hållen, men främst blev det mycket spel i powerplay för Leksand. Det blev dock inga mål för hemmalaget och Malmös ledning satt långt inne, det var inte förrän med endast fyra minuter kvar av perioden som skåningarna lyckades ta ledningen. Perioden slutade 2-3.

I den sista perioden kämpade båda lagen för att få lov att ta sina första poäng för säsongen. Det tog inte lång tid innan Malmö åter tappade ledningen. Lika-läget höll dock inte särskilt länge då Malmö åter tog ledningen. Malmö lyckades dock stå emot hemmalagets måljagande. Matchen slutade 3-4.