Förlust efter straffar i Gävle

Under torsdagskvällen var det dags för ett bottenmöte mellan Malmö och Brynäs i Monitor ERP Arena. Tillställningen slutade med att Brynäs åter fick se sig som vinnare efter sex raka förluster.

Inför kvällens match låg Malmö på en tiondeplats med 14 poäng medan Brynäs låg på en elfteplacering med elva poäng. När det kom till formen var Malmös något bättre än Brynäs med två vinster på de fem senast spelade medan Brynäs inte vunnit en enda.

I den första perioden var båda lagen framåtlutade och spelade med hög fart och skapade ett par farliga lägen var – dock inga som resulterade i mål. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden såg också ut att sluta noll-mot-noll, men istället gjorde Brynäs mål i slutminuten av perioden. Innan Brynäs gjorde mål fick Malmö ett mål bortdömt av en så kallad ”sparkrörelse”. Perioden slutade 1-0.

Malmö kom dock ut som ett nytt lag i den tredje perioden och lyckades med hjälp av ett par styrningar framför Brynäskassen kvittera. Perioden slutade 1-1.

Matchen gick till förlängning där Malmö fick en stekhet chans – men dessvärre lyckades man inte utnyttja läget.

MIF | Olofsson: Ej mål
BIF | Rödin: Ej mål
MIF | Ponthus Westerholm: Ej mål
BIF | Bertilsson: Ej mål
MIF | Söderberg: Ej mål
BIF | Scott: Ej mål