Förlust mot tabelljumbon efter sent mål

Under torsdagskvällen var det återigen dags för Malmö att gå på is i Malmö Arena då man ställdes mot tabelljumbon Luleå. Matchen slutade med att Luleå vann efter att ha gjort mål med 48 sekunder kvar.

Inför kvällens match låg Malmö på en fjärdeplats och hade en teoretisk chans att gå upp i delad serieledning med Växjö. Samtidigt som Malmö hade första platsen i serien att sträva efter låg Luleå sist med en chans att nå ”säker mark” om ifall att man vann.

I den första perioden dominerade Malmö med många bra chanser men matchens första mål lyste med sin frånvaro. Luleå gjorde inte heller en särskilt bra förstaperiod och släppte till flertalet farliga chanser. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden gick Malmö ner sig något och lyckades inte samla samma tryck mot Luleås kasse som man gjort i den första perioden. Istället kunde Luleå generera lite tryck mot Malmös mål och lyckades prickskjuta matchens första i numerärt överläge. Trots att Malmö fortsatte att trycka på efter ett mål kunde man inte etablera tillräckligt tryck för ett långt och farligt anfall. Perioden slutade 0-1.

I den sista akten lyckades Malmö jaga ikapp – men det tog lång tid innan man gjorde kvitteringsmålet. Trots att Malmö kvitterat lyckades Luleå vinna matchen efter att man avgjort i slutminuten. Matchen slutade 2-1.