Islossning i andra bakom stor seger mot Linköping

Under lördagskvällen var det åter dags för Malmö att spela match, denna gången spelade man mot bottenkonkurrenten Linköping. Matchen slutade med en storvinst för skånelaget.

Inför tillställningen låg Linköping på en tolfteplats medan Malmö låg på en tiondeplats. De senaste matcherna har dock Linköping varit något bättre än Malmö då Malmö endast vunnit två av sina senaste fem matcher samtidigt som Linköping vunnit tre av sina fem.

I den första perioden var de båda lagen så gott som likställda. Inget av lagen drog det längsta strået och perioden var inte särskilt underhållande. Det såg dock ut som att Linköping skulle gå till pausvila med ledning – men Malmö lyckades kvittera sju sekunder innan periodpausen började. Perioden slutade 1-1.

I den andra perioden blev det islossning för hemmalaget. Redan efter drygt två minuter hade man tagit ledningen och lyckades även utöka denna ledningen två gånger innan period nummer två tagit slut. Perioden slutade 4-1.

I den tredje och sista perioden lyckas Malmö spela av motståndet relativt enkelt, trots ett par bra chanser av Linköping lyckades de inte reducera Malmös ledning. Istället tog bortalaget ut sin målvakt där Malmö kunde öka sin ledning ytterligare. Matchen slutade 5-1.