Katastrofal andraperiod bakom ny Malmöförlust

Under torsdagskvällen var det åter dags för en SHL-omgång där Malmö ställdes mot Linköping i Saab Arena. Det blev en svidande förlust för Malmö efter en katastrofal andraperiod mot bottenlaget.

Inför kvällens match låg Malmö på en åttondeplats med tolv poäng samtidigt som Linköping låg på en trettondeplats med sex poäng. Om man ser till formkurvan hade Malmö vunnit två av sina senaste fem matcher medan Linköping vunnit en av sina fem senaste.

I den första perioden var Malmö det lag som imponerade. Efter ett tidigt mål och ett par långa anfall lutade matchen i fördel till skånelaget – men Linköping kvitterade innan perioden tog slut. Perioden slutade 1-1.

I den andra perioden kollapsade Malmö fullkomligt. Trots ytterligare ett tidigt mål släppte man in tre mål på följd där alla kom efter att Malmö slagit ett felpass. Perioden slutade 4-2.

I den tredje perioden kämpade Malmö för att få till en reducering – vilket man också fick, men med alldeles för lite tid kvar på perioden, endast drygt tre minuter kvarstod. Malmö lyckades alltså inte kvittera och stod som förlorare efter slutsignalen. Matchen slutade 4-3.