Målglad andraperiod bakom vinst mot Örebro

Under lördagseftermiddagen ställdes Malmö mot Örebro på bortais. Det bjöds på en fartfylld tillställning med många mål. Matchen slutade med vinst för skånelaget.

Inför kvällens match låg Malmö på en bekväm femteplats efter att ha förlorat sin förra match mot Växjö. På andra sidan satt Örebro som även de förlorade sin förra match mot Frölunda.

Matchrapport

Den första perioden gick undan. Få avblåsningar och ett kvickt mål i powerplay gjorde att Malmö satt i förarsätet efter 20 spelade minuter. Perioden slutade 0-1.

I den andra perioden blev det mållossning för bortalaget. Redan efter en och en halv minut hade Malmö utökat sin ledning. Örebro reducerade strax efter Malmös utökning. Malmö fortsatte därefter att utöka sin ledning, både en och två gånger. Perioden slutade 1-4.

Den sista akten stängde Malmö ner på ett rätt bra sätt – till slutminuterna. Under de inledande 16 minuterna av tredjeperioden släppte Malmö bara till ett mål. Men när slutminuterna närmade sig ökade trycket och det var med nöd och näppe som Malmö lyckades avsluta matchen med en vinst. Matchen slutade 3-4.