Malmö i ny sur förlust mot Växjö

Under torsdagskvällen ställdes Malmö mot Växjö i Vida Arena, men match som bjöd på mycket känslor. Matchen slutade med en svidande förlust för skånelaget.

Inför kvällens match låg Malmö på en niondeplacering med 17 poäng inspelade på 13 matcher medan Växjö låg på en femteplats med 24 poäng på lika många matcher.

I den första perioden var Malmö de lag som skapade mest målchanser, men istället för att gå till vila med en ledning lyckades Malmöbackarna göra borta sig ett par gånger och släppa in två enkla. Malmös första mål kom efter att man spelat fram pucken framför mål där Kalle Östman kunde stänka in den. Bortalagets andra mål kom genom Sylvegård som slog in pucken efter att växjömålvakten lämnat en retur. Perioden slutade 2-2.

I den andra perioden var åter Malmö bättre, men släppte till fler lägen. Återigen gjorde man bort sig i den offensiva zonen och gav denna perioden bort tre mål och gjorde endast ett. Perioden slutade 5-3.

I den tredje perioden lyckades hemmalaget stänga ner Malmö totalt där bortalaget endast sköt 3 skott på mål i den sista perioden - trots det lyckades man träffa målramen två gånger. Matchen slutade 5-3.