Vinst mot serieledarna efter straffar

Foto: Arkiv

Det slog lördag och var åter dags för en lördagsomgång av SHL-hockey. Malmö spelade återigen på hemmais och ställdes där mot Skellefteå och vann efter straffläggning.

Inför kvällens match var Skellefteå serieledare med 21 poäng – detta samtidigt som Malmö inför kvällens tillställning låg på en tiondeplats med 12 poäng. Lagens formkurva var även den, likt tabellplaceringen, med stor kontrast. Malmö hade vunnit en av sina fem senaste medan Skellefteå vunnit hela fem av sina fem senaste matcher.

Matchrapport

I eftermiddagens första period var Malmö det lag som dominerade – framförallt efter att man hade dödat utvisningen som Carl Söderbergs matchstraff bar med sig. Trots att Malmö kontrollerade det mesta av spelat behövde man lite hjälp innan man kunde göra matchens första. Bortalaget drog nämligen på sig två utvisningar inom ett kort tidsspann och gav Malmö och Marcus Sylvegård ett fem-mot-tre-läge där man också gjorde mål. Perioden slutade 1-0.

I den andra perioden var det åter Malmö som dominerade stora delar av trycket, och skapade ett par riktigt bra anfall och chanser – dock inget som man tog till vara på innan Skellefteå kunde reducera i ett powerplay som blivit till av att Kalle Östman blev utvisad för tripping. Malmö såg dock bara ut att bli fyllda av motivation efter motgången och kunde strax innan slutet av den andra perioden återta ledningen. Perioden slutade 2-1.

I den tredje perioden rykte serieledarna upp sig och skapade ordentligt med tryck mot Malmökassen. Skellefteå lyckades också kvittera matchen med uttagen målvakt med endast två minuter och två sekunder kvar av perioden. Perioden slutade 2-2

Matchen gick vidare till förlängning men där blev det inga mål och matchen gick vidare till straffar.

SAIK | Simon Robertsson: Ej mål
MIF | Marcus Sylvegård: Ej mål
SAIK | Joakim Lindström: Ej mål
MIF | Ponthus Westerholm: Ej mål
SAIK | Jonathan Pudas: Ej mål
MIF |  Johan Olofsson: Ej mål
SAIK | Joakim Lindström: Ej mål
MIF | Kalle Östman: Ej mål
SAIK | Oskar Nilsson: Ej mål
MIF | Marcus Sylvegård: Mål

Matchfakta

Malmö – Skellefteå

3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

14:09 1-0 Marcus Sylvegård (Ryan, Pathrik Westerholm) PP2
30:09 1-1 Stefan Loibl (Pudas, Linström) PP1
39:03 2-1 Marcus Sylvegård (Bouma, Händemark)
57:58 2-2 Joakim Lindström (Nilsson, Hawryluk)
65:00 3-2 Marcus Sylvegård

Skott 33-33 (8-7, 14-8, 9-13, 2-5)

Utvisningsminuter 31-4 (25-2, 4-0, 2-0, 0-0)

Malmös laguppställning:

Skellefteås laguppställning:

Kommentarer