Malmö åter förlorare efter tuff andraperiod

Under måndagskvällen var det dags att kickstarta veckan med SHL-ishockey då Malmö ställdes mot Leksand. Spiken i kistan kom när Leksand fastställde resultatet i öppen kasse.

Inför kvällens match låg Malmö på en mindre bekväm tiondeplacering trots att man vunnit den senaste matchen, detta samtidigt som motståndet, Leksand, låg på en mycket mer bekväm tredjeplats och hade gått på i tolv matcher utan39 en noll-poängare.

I den första perioden dominerade Malmö totalt. Det tog inte mer än tio minuter innan hemmalaget tagit ledningen – trots att man var i numerärt underläge efter en tveksam utvisning. Malmö utökade därefter ledningen, även då i specialteams, men denna gången i numerärt överläge. Perioden slutade 2-0.

Malmö lyckades dock inte hålla i ledning särskilt länge. Redan efter drygt tre och en halv minut hade hemmalagets ledning demolerats av dalalaget. Malmö lyckades dock återta ledningen med tappade den åter. Perioden slutade 3-3.

I den sista akten hade Malmös skotteffektivitet tagit slut och man slutade göra mål, istället kunde Leksand fortsätta sin demolering av malmösjälvförtroendet och tog ledningen. Spiken i kistan satte Leksand när man fastställde slutresultatet i öppen kasse. Matchen slutade 3-5.