Malmö åter förlorare när man ställdes mot Frölunda

Under tordagskvällen var det dags för Malmö att ta revansch efter måndagens förlust, men någon revansch blev det inte. Istället förlorade Malmö efter att man hamnat i ett tveksamt boxplay.

Inför kvällens match var Frölunda serieledare med 37 poäng på 17 matcher medan Malmö låg på en tiondeplats med 20 poäng på 16 matcher. Om man ser till formen för de både lagen hade Malmö vunnit två av sina fem senaste matcher samtidigt som hemmalaget vunnit fyra av sina fem senaste.

Den första perioden var mycket jämn och inget av lagen släppte till särskilt många farliga chanser. Både Malmö och Frölunda kom dock till vars ett farligt läge – det resulterade dock inte i något mål. I slutminuten skedde en olyckshändelse. Frölundas Max Friberg fick ett skridskoskär i benet och blodet flödade. Perioden avbröts med endast 18 sekunder kvar. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden var dock Malmö klart bättre och skapade flertalet farliga chanser och var åter väldigt nära att göra mål, men istället lyckades man missa alla sina chanser. Perioden slutade 0-0.

I den sista perioden var det återigen Malmö som dominerade matchtempot. Men efter att Emil Sylvegård fått en mer eller mindre tveksam utvisning mot sig drog även Oliver Lauridsen på sig en utvisning i läget efter som gav hemmalaget ett fem-mot-treläge där Frölunda kunde ta ledningen. Matchen slutade 1-0.