Malmö förlorare i bottenmötet

Foto: Arkiv

Under tisdagskvällen var det dags för Malmö att spela ett riktigt bottenmöte när man ställdes mot tabelljumbon Djurgården. Matchen var lite av en måstematch för Malmö som hade chansen att öka gapet till nedflyttningsplatsen.

Inför kvällens match låg Malmö på en elfteplacering medan Djurgården låg på den absolut sämsta placeringen – fjortondeplats. På Malmös 22 spelade matcher hade man endast lyckats att hämta hem 25 poäng. Djurgården hade dock presterat än sämre och hade på sina 22 matcher endast samlat in 15 poäng.

Matchrapport

I den första perioden gick inte Malmö att känna igen. Med ett inaktivt och stillastående spel utan engagemang lyckades man släppa in endast två puckar, båda från hemmalagets backar, en fladderpuck och en försvarstabbe. Perioden slutade 2-0.  

I mittenperioden ryckte Malmö upp sig ordentligt och majoriteten av periodens speltid var i Djurgårdens zon, men trots det lyckades Malmö inte komma in på insidan. Djurgården kunde ganska enkel stänga ner gästerna. Perioden slutade 2-0.

Även i den tredje perioden var Malmö spelförande och spelade den absoluta majoriteten av minuterna i hemmalagets zon men man lyckades inte riktigt komma på insidan och skapa några farliga chanser. Istället verkade vara Djurgården som fick de farligaste chanserna på kontringsmöjligheterna som uppenbarade sig i Malmös anfallsfokuserade försvarsspel. Spiken i kistan kom efter att Djurgården gjorde tredje målet för matchen. Men trots det valde Malmö att försöka göra ett mål då man tog ut målvakten med två och en halv minut kvar och i tremålsunderläge, men det resulterade inte i några mål. Matchen slutade 3-0. 

Matchfakta

Djurgården – Malmö

3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

10:32 1-0 Ludvig Hedström (Rakshani, Gragnani)
16:46 2-0 Rasmus Bengtsson (Holland, Nilsson)
56:53 3-0 Linus Andersson (Cederqvist)

Skott 27-26 (12-6, 8-8, 7-12)

Utvisningsminuter 2-2 (2-2, 0-0, 0-0)

Malmös laguppställning:

Djurgårdens laguppställning:

Kommentarer