Malmö i ny förlust efter värdelös andraperiod

Under lördagseftermiddagen var det dags för Malmö att åter spela match, denna gången ställdes man mot Oskarshamn. Hemmalaget var sugna på revansch efter en sur förlust senast, tyvärr blev det dock platt fall efter en hemskt dålig andraperiod.

Inför kvällens tillställning låg Malmö på en klar tiondeplats med endast 20 poäng inspelade på 17 matcher samtidigt som Oskarshamn låg på en sjundeplats med 26 poäng på lika många matcher spelade.  Formen de senaste fem matcherna var lagen i stort sätt lika dåliga – Malmö endast tre poäng och bortalaget fyra på sina fem senaste.

Matchrapport

I den första perioden var Malmö helt klart något bättre än bortalaget – dock inte tillräckligt bra för att göra mål. Istället kunde Oskarshamn göra mål efter att ha trätt in pucken via förstastolpen. Perioden slutade 0-1.

Den andra perioden började dåligt och slutade sämre. Bortalaget kunde nämligen utöka ledningen både en och två gånger innan perioden äntligen kunde komma till ett stopp. Perioden slutade 0-3.

Den avslutande akten var inte mycket bättre än den föregående. Efter drygt sju spelade lyckades Oskarshamn återigen trycka in pucken bakom Malmömålvakten. Hemmalaget ville dock inte gå mållösa en match till då Eric Engstrand lyckades vinna åt sig pucken i mittzon och trycka in den i måltaket. Matchen slutade 1-4.