Tredje raka förlusten för Malmö

Foto: Arkiv

Under lördagskvällen var det åter dags för det hårt pressade Malmö att spela bortamatch. Denna gången var det Luleå som stod för motståndet i Coop Norrbotten Arena där tre viktiga poäng stod på spel för Malmö.

Inför kvällens match låg hemmalaget på en femteplats med 34 poäng inspelade på endast 20 matcher medan Malmö låg på en elfteplats med 25 poäng på hela 21 matcher. För hemmalaget stod mycket på spel då en vinst åter skulle bära laget in på en play-off plats i tabellen och för hemmalaget var det en god chans att knappa in på den absoluta toppen av serien.

Matchrapport

I den första perioden var det hemmalaget som tog kontrollen – men Malmö jobbade sig in i matchen något. Motsatt skottstatistiken var det relativt lika i antal målchanser, men inga mål. Perioden slutade 0-0.

Andraperioden påbörjades med ett powerplay för Malmö, men det såg mer ut som ett boxplay då Malmö knappt kom in i den offensiva zonen. Istället kunde Luleå göra matchens första mål i numerärt underläge. Efter lite velande fram och tillbaka fick Luleå en tekning i Malmös zon där de kunde utöka sin ledning. Perioden slutade 2-0.

I den tredje perioden hade Malmö rört om i kedjorna och där den första formaterades Olofsson-Händemark-Bryggman. Trots att Malmö legat på och faktiskt genererat ett par bra chanser vände hemmalaget på spelet och utökade sin ledning ytterligare. Efter att Malmömålvakten varit och svävat lyckades hemmalaget på åter utöka ledningen. Matchen slutade 4-0. 

Matchfakta

Luleå – Malmö

4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

21:03 1-0 Oscar Engsund (Berglund, Brännström) SH1
26:52 2-0 Pontus Andreasson (Brännström, Connolly)
50:56 3-0 Carl Mattsson (Andreasson)
54:18 4-0 Brendan Shinnimin (Fröberg, Lepistö) PP1

Skott 27-16 (8-4, 10-7, 9-5)

Utvisningsminuter 8-6 (2-0, 6-4, 0-2)

Malmös laguppställning:

Luleås laguppställning:

Kommentarer