Malmö förlorar sexpoängsmatch mot bottenkonkurrenten

Under torsdagskvällen var det återigen en ångestfylld kväll för alla Malmöfans som ivrigt inväntade en vändning i skånelagets dåliga form, men så blev inte fallet. Istället blev det en förödande förlust mot bottenkonkurrenten Timrå.

Inför kvällens match låg Malmö på en svag tolfteplats medan hemmalaget låg på en än mer pressad trettondeplats. På Timrås 22 spelade matcher hade de spelat in 22 poäng samtidigt som skåningarna hade spelat 23 matcher och hade 25 poäng. En vinst för Timrå betydde alltså att man kom upp i samma poäng som Malmö och för gästernas del betydde en vinst att man ökade gapet för en plats längre ner i tabellen.

Matchrapport

I den första perioden är det hemmalaget som kom ut starkt och gjorde första målet endast fyra minuter in. Ledningen höll sig därefter ända till efter första powerbreaket. Malmös Lars Bryggman lyckades därefter att hålla kvar pucken i offensiv zon där Malmöspelarna sedermera kunde trycka in pucken bakom motståndarmålvakten. Malmö lyckades till och med att överta ledningen strax innan periodpaus. Perioden slutade 1-2.

Malmös ledningsmål - Bilder från CMore:

Men lyckan för Malmö var kortvarig. Redan efter 28 sekunder hade Timrå kvitterat och tre minuter efter det hade man återigen tagit ledningen. Slut på Malmös katastrofala inledning på den andra perioden var det inte. Istället utökade Timrå ytterligare. På sju minuter hade hemmalaget alltså gjort tre mål. Perioden slutade 4-2.

I slutperioden gick Malmö upp sig något. Inga mål bakåt, några ribbskott och ett bortdömt mål. Man var inte heller effektiva i sitt powerplay då man fick med sig två utvisningar. I samband med den andra utvisningen tog även Malmö ut sin målvakt, med hela fyra minuter och 50 sekunder kvar av perioden. Även efter powerplayets slut var Malmös målvakt ur egen kasse. Trots att par riktigt bra chanser att göra mål har man inte energin att peta pucken ett par extra centimetrar för att få in den. Matchen slutade 4-2.