Poäng i tre raka för Malmö efter straffseger

Foto: Arkiv

Under lördagskvällen var det dags för Malmö att åter spela match, denna gången hemma i Malmö Arena där Luleå stod som motstånd.

Inför kvällens match låg Malmö på en sorglig tolfteplats med 29 poäng på 26 matcher, detta samtidigt som Luleå låg på en fjärdeplats med 46 poäng på 26 matcher. Om Malmö vann matchen hade man en chans att klättra en placering i tabellen, förbi Linköping.

Matchrapport

Den inledande perioden var en ytterst jämn tillställning där varken Malmö eller Luleå drog det längsta strået. Först var dock bortalaget med att göra mål då man efter åtta minuter slängde in första målet. Det dröjde därefter inte länge innan Malmö jämnat till tillställningen. Perioden slutade 1-1.

I mittenperioden spelades matchen helt på Malmös villkor. Trots ett par riktigt goda chanser och ett extremt spelövertag fick hemmalaget ingen utdelning. Perioden slutade 1-1.

I den tredje perioden var det åter Malmö som kontrollerade spelet i en hackig period med mycket avblåsningar. Malmö fick också en chans där Luleåmålet i stort stod fritt men där man slog en pass för mycket och slarvade bort chansen. Men något mer mål lyckades hemmalaget inte producera. Perioden slutade 1-1. 

I förlängningen fick båda lagen ett par extremt bra chanser men inget av lagen gjorde mål och matchen gick mot straffar. Förlängningen slutade 1-1. 

LHF | Linus Omark: Mål 
MIF | Ponthus Westerholm: Mål
LHF | Linus Fröberg: Ej mål
MIF | Johan Olofsson: Mål
LFH | Konstantin Komarek: Ej mål

Matchen slutade 2-1. 

Kommentar

I den sista straffen bör också tilläggas att Malmös Daniel Marmenlind står för en av de mest spektakulära straffräddningar jag någonsin sett. Han räddade den med klacken på skridskon medan han låg på magen. 

Matchfakta

Malmö – Luleå

2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0)

08:00 0-1 Kim Johansson (Mattsson, Berglund)
12:56 1-1 Eric Engstrand (Ollas Mattsson, Ryan)
65:00 2-1 Johan Olofsson

Skott 40-20 (10-6, 14-3, 11-7, 4-4)

Utvisningsminuter 4-6 (0-0, 2-4, 2-2, 0-0)

Malmös laguppställning:

Luleås laguppställning:

Kommentarer