Malmö fortsatt förlorare efter nytt nederlag

Under tisdagskvällen var det dags för Malmö att åter spela match – detta efter att Malmötränaren Joakim Fagervall under gårdagen blev entledigad. Under kvällen ställdes man mot Leksand i Malmö Arena.

Inför kvällens match låg Malmö på en tuff tolfteplats med 38 poäng på 32 matcher samtidigt som Leksand låg på en betydligt mer bekväm åttondeplats med 46 poäng på 30 matcher.

Under förstaperioden var lagen jämnt matchade – men likt så många andra matcher tappade man individuellt när Leksand gjorde första målet. Perioden slutade 0-1.

I period två var hemmalaget något bättre – dock inte bäst. Efter redan 40 sekunder hade Leksand utökat sin ledning. Trots bättre tryck mot motståndarkassen och bättre fysiskt spel än i den första perioden lyckades man inte korta ner bortaledningen. Perioden slutade 0-2.

I den sista akten var Malmö helt klart det bästa laget. Det tog dock lång tid innan hemmalaget skulle få utdelning för sitt hårda jobb. I slutminuterna fick man ett powerplay där man också tog ut målvakten – detta resulterade i att Söderberg på ett smart sätt kunde skicka in pucken med hjälp av en leksandsbacks skridsko. För de som inte såg matchen bör det också nämnas att domarinsatsen inte var den bästa SHL skådat. Matchen slutade 1-2.