Malmö i förlust efter straffläggning

Foto: Arkiv

Under fredagskvällen spelade Malmö åter inför fyllda läktare, eller nej, inte inför fyllda läktare utan snarare inför läktare som inte längre var påverkade av några restriktioner. I matchen ställdes man mot topplaget Frölunda.

Inför kvällens match låg hemmalaget på en tolfteplats med 41 poäng samtidigt som Frölunda låg på en sjätteplats med 59 poäng. Frölunda hade dock bara spelat 34 matcher i jämförelse med Malmös 35.

Matchrapport

Den inledande perioden bjöd på fysiskt spel och ett mycket högt tempo, det tog hemmalaget hela 12 minuter innan de fick det första skottet på mål – men trots hockeyns igenkänningstecken med fart och fysiskt spel böjds det ej på några mål. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden bjöd på mycket av vad den första bjöd på – dock mer skott. Men även den andra perioden förblev mållös. Hemmalaget drog dock på sig en utvisning i slutsekunderna som ledde till att bortalaget fick inleda den tredje perioden med ett powerplay. Perioden slutade 0-0.

Tredje perioden var fartfylld och bjöd på mål men det var inte hemmalaget som gjorde matchens första. Frölunda tog nämligen hjälp av det numerära överläget man fick i den andra periodens slutsekunder och gjorde matchens första. Det tog dock inte lång tid innan hemmalaget reducerade bortalagets ledning – även det i numerärt överläge. Perioden slutade 1-1.

Lika i tredje ledde i sin tur till förlängning där man återgick till fysiskt och tempofyllt spel. Men åter inget mål, matchen avslutades på straffar.

FHC | Theodor Niederbach: Mål
MIF | Carl Persson: Ej mål
FHC | Ryan Lasch: Mål
MIF | Ponthus Westerholm: Ej mål

Matchfakta

Malmö – Frölunda

1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

41:59 0-1 Andreas Borgman (Lasch, Söderblom) PP1
44:11 1-1 Carl Söderberg (Ryan) PP1

Skott 33-23 (7-6, 12-8, 11-3, 3-5)

Utvisningsminuter 8-8 (4-2, 4-4, 0-2, 0-0)

Malmös laguppställning:

Frölunda laguppställning:

Kommentarer