Malmö i ny förlust efter tapp i tredje

Under söndagskvällen spelade Malmö andra matchen för helgen där man ställdes mot Skellefteå i Skellefteå Kraft Arena. Kvällen blev dock inte riktigt vad man hade tänkt sig efter att man fick lämna Västerbotten men blytunga siffror.

Inför kvällens match låg Malmö på en trettondeplats med 42 poäng medan Skellefteå låg på en topplacering med 71 poäng.

I den inledande period kom båda lagen ut i en flygande fart. Både lagen bjöd på underhållande fartfylld och fysisk ishockey. Båda lagen fick också utdelning i numerärt överläge. Perioden slutade 1-1.

Andra perioden bjöd på det spel som blivit klassiskt för Malmö, överlägsen skottstatistik och överlägsen skottineffektivitet där Skellefteå istället kunde dra det längsta strået och gå in i periodpaus med ledningen i behåll. Perioden slutade 2-1.

I den tredje pumpade Malmö på för en kvittering – men det räckte inte. Istället drog hemmalaget iväg ordentligt med hela fem mål i den tredje perioden. Matchen slutade 7-3.