Malmö i ny förlust – plockade ändå poäng

Under lördagskvällen ställdes Malmö mot Leksand i Tegera Arena. Matchen var en jämn tillställning som bjöd på många chanser och mycket fysiskt spel.

Inför matchen låg Malmö på en skräckinjagande dålig tolfteplats med 42 poäng på 38 matcher samtidigt som Leksand låg på en åttondeplats med 59 poäng.

Matchrapport

I den första perioden var hemmalaget totaldominerande när det kom till skottstatistiken, men inte när det kom till farliga målchanser – där var Malmö trots allt steget före. Men trots högklassificerade målchanser fick inget av lagen utdelning. Perioden slutade 0-0.

I mittenakten var Malmö den dominerande kraften extremt många farliga lägen och många långa anfall. Leksand- och Malmömatchen var dock bättre benämnd som en målvaktsmatch. Även hemmalaget fick sin del av de farliga lägena men inte heller i den andra perioden fick något av lagen utdelning. Perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden  var spelet mycket böljande och båda lagen, likt tidigare, skapade många bra chanser. Det dröjde ända till halva perioden passerat då Malmö först tog ledningen genom en styrning framför kassen, därefter kunde dock hemmalaget kvittera ställningen. Perioden slutade 1-1.

I förlängningen hade hemmalaget vinden med sig. Efter någon minut med ett par chanser åt båda hållen kunde Leksands skyttekung trycka upp pucken bakom Malmömålvakten. Matchen slutade 2-1.