Malmö i trendbrytande vinst efter målfest

Under lördagskvällen ställdes Malmö mot Växjö på bortais i Vida Arena. Ett svårslaget motstånd, men med en bra förstaperiod gick skåningarna från matchen med tre poäng.

Inför kvällens match låg Malmö på en tolfteplats med 38 poäng detta samtidigt som Växjö låg på en niondeplats med 55 inspelade poäng och en mer match spelat. Tidigare under dagen hade Timrå, laget på trettondeplats i tabellen med 37 poäng, spelat match och förlorat – vilket gjorde dagens match än mer viktig för Malmö.

Den första perioden var som ett mirakel släppt från himlen. Efter redan en och en halv minut hade Malmö tagit ledningen. Därefter tog det inte lång tid innan en Växjöspelare dragit på sig ett matchstraff efter en knätackling mot Emil Sylvegård. I de därefter kommande fem minuterna fortsatte Malmö sitt tryck och utökade sin ledning både en och två gånger. Perioden slutade 0-3.

Tro det eller ej så var den andra perioden minst lika händelserik, men till hemmalagets fördel. Efter redan drygt en minut hade Växjö reducerat. Det tog dock inte lång tid innan Malmö åter utökat sin ledning. Men i den andra halvan av perioden tog Växjö över mer och reducerade Malmös ledning från en tremålsledning till en ettmålsledning. Perioden slutade 3-4.

Den sista akten bjöd på intensitet och spännande hockey. Efter redan fem minuter spelade av den tredje perioden utökade Malmö återigen sin ledning – men det dröjde inte länge innan Växjö åter skulle göra det spännande med att reducera Malmös ledning. Sent in i perioden kom Malmöforwarden Eric Engstrand fri på kanten och stänkte upp pucken i det bortre krysset. Spiken i kistan kom när Malmö fastställde slutresultatet i tom kasse. Matchen slutade 4-7.