Ny förlust efter bottennapp i tredje

Efter mängder med inställda matcher och nått COVID-utbrott i den egna truppen var Malmö åter ikväll på isen i Malmö Arena. Denna omgången var det Färjestad som stod för motståndet.

Inför matchen låg Malmö på en oroande dålig tolfteplacering med endast 38 poäng på 33 matcher, samtidigt låg Timrå på en trettondeplats med 37 poäng. På andra sidan isen låg Färejstad på en sjätteplats med 57 poäng på 37 matcher.

Det blev en riktig mardrömsstart för hemmalaget som efter redan en och en halv minut gjort bort sig i sin zon och släppt in Färjestads första mål. Malmö la sig dock inte ner och dog – utan istället kämpade man sig tillbaka och fick med sig en kasse efter att Färejstad slagit ett felpass. Perioden slutade 1-1.

I den andra perioden var Malmö bättre än förra, inte riktigt lika slarviga, men fick ingen utdelning. Trots tränarbytet har man en extremt svår tid med skotteffektiviteten. Efter drygt fyra minuter gjorde Färjestad periodens första mål. Perioden slutade 1-2.

I den tredje perioden försökte Malmö hämta upp till Färjestads ledning. Men det gick katastrofalt, dock ett bortdömt mål för hemmalaget. Färjestad visade däremot varför de ligger där de ligger i tabellen genom att utöka ledningen både en och två gånger. I de sista minuterna fick man också chansen i sex-mot-tre och sex-mot-fyra, men istället för att komma ikapp sprang Färjestad än längre fram med ett mål i öppen kasse. Matchen slutade 1-5.