Förlust i skånederby mot Bandyklubben

Under tisdagskvällen var det dags för ett efterlängtat skånederby. Det blev dock inga siffror som hemmalaget jublade över.

Inför kvällens match hade Rögle vunnit de två tidigare skånederbyn, dock uddamålsvinster. De båda tidigare matcherna var extremt jämna.

Matchrapport

I den första perioden var det Rögle som inledde bra – mycket till hjälp av de randiga (domarna) på isen. Bortalaget fick med sig två Malmöutvisningar tidigt och fick då spela tre mot fem. Detta gjordes dock utan direkt utdelning. Istället kunde bandyklubben använda momentumet för att ta ledningen via ett friläge. Hemmalaget växte sig dock starka under periodens gång och blev bättre under senare delar, dock fick man ingen kvittering med sig. Perioden slutade 0-1.

Även i den andra perioden började bortalaget bra och återigen växte sig Malmö något bättre. Det räckte dock inte särskilt långt. Istället hjälpte de randiga återigen det grön-vitalaget till numerärt överläge där Rögle kunde utöka sin ledning. Perioden slutade 0-2.

Den tredje perioden började lite jämnare än de två tidigare, denna gången var det Malmö som kopplade greppet om matchbilden. Det tog dock lång tid innan Malmö fick någon utdelning. Det var inte förrän Malmös Markus Lauridsen slängde in en puck från död vinkel innan hemmalaget reducerat. Trots hård forcering, som även siffrorna visar, lyckades Malmö inte kvittera. Istället kunde Rögle sätta spiken i kistan. Matchen slutade 1-3.