Säsongen slut efter förlust i norr

Under torsdagen var det dags för den sista omgången av serien. I den 52 omgången av SHL ställdes Malmö mot Luleå på bortais.

Inför kvällens möte var det en vinst på heltid som behövdes för att Malmö skulle ha en chans att förlänga säsongen. Luleå spelade på å andra sidan om att säkra sin andraplats.

Under den första perioden var det hemmalaget som styrde och ställde och fick även med sig periodens första och enda mål. Perioden slutade 1-0.

I den andra perioden gjorde Malmö mycket bättre från sig. Trots flertalet goda lägen till hands lyckades man dock inte få till en kvittering och lagen gick till paus med en mållös period bakom sig. Perioden slutade 1-0.

I den sista perioden för säsongen blev det inga fler mål för skånelaget som avslutade säsongen med skador och utvisningar. Istället kunde hemmalaget utöka sin ledning tvåfaldigt. Säsongen slutade med en 3-0 förlust för Malmö. Matchen slutade 3-0.