Tre raka vinster för Malmö efter vinst i Göteborg

Under lördagskvällen var det åter dags för en ångestfylld Malmömatch, denna gången ställdes man mot Frölunda på bortais – vinsten i kvällens match innebar att man gick upp en tabellplacering.

Inför kvällens match låg Malmö på en tolfteplats med 58 poäng på 47 matcher medan hemmalaget låg på en fjärdeplats med 80 poäng inspelade på 46 matcher.

Förstaperioden var minst sagt en jämn tillställning där hemmalaget först tog ledningen. Det tog dock inte lång tid innan Malmö kvitterat och än mindre tid tog det tills man övertagit hemmalagets ledning, endast nio sekunder bestod mellan bortalagets två mål. Perioden slutade 1-2.

Malmö steppade upp och spelade riktigt smart i den andra perioden, man lyckades stänga ner och hålla ute Frölunda till stor del. Malmö fick också chansen att utöka ledningen ytterligare – vilket man också gjorde. Perioden slutade 1-3.

I den tredje fortsatte Malmö att sätta stopp för Frölundas anfallsspel och löste vinsten på ett säkert och icke-skitnödigt sätt. Matchen slutade 1-3.