Viktiga poäng hämtade i Linköping

Under söndagskvällen var det åter dags för Malmö att spela match, denna gången på bortais i SAAB Arena.

Inför kvällens match var det tajt mellan de två lagen. Hemmalaget låg på en tiondeplats med 58 poäng inspelade 45 matcher samtidigt som Malmö låg på en tolfteplats med 52 på 45 matcher.

I inledningen av den första perioden var bortalaget totalt utspelade. Men bortalaget kom tillbaka och lyckades hålla tätt och kunde avsluta perioden med en liten ledning. Perioden slutade 0-1.

I den andra fortsatte Malmö att utöka sin ledning – dock inte utan motstånd. Malmö utökade först ledningen, därefter kontrade Linköping med en reducering. Men Malmö drog det längsta strået och gjorde ytterligare ett mål innan perioden tog slut. Perioden slutade 1-3.

I den tredje låg hemmalaget på bra och kom till ett par farliga lägen – även ett som slutade med utdelning då man reducerade Malmöledningen på nytt. Men närmre än så kom man inte. Istället kunde Malmö dra ifrån och vinna matchen med trygga siffror.