SILLY SEASON: Malmö förändrar i ledarstaben

Foto: Arkiv

I Malmös ledarstab sker nu förändringar då lagets fystränare tar klivet ”upp” som ansvarig för Malmös performance team och där Albin Blomqvist tar över jobbet som aktiv fyscoach i herrlaget.

Malmös föredetta ansvarig fystränare för herrlaget, Freddie Sjögren, tar nu klivet upp till ansvarig för Malmö Redhawks performance team. I hans plats kommer Albin Blomqvist ta över som fystränare för herrlaget skriver Malmö på sin hemsida.

Freddie Sjögren

Sjögren har varit fystränare för Malmö Redhawks sedan 2013 och har utgjort en grundstomme i ledarteamet sedan dess. När han nu går in i sin tionde säsong i skåneklubben kommer han att inte längre ha ansvaret för herrlagets fysik. Han har däremot haft tjänsten som ansvarig för performance team sedan denna säsongens start.

– Jag är jättetacksam att få den här möjligheten och är ödmjuk inför uppgiften att vara med och skapa den här rollen, som ansvarig för vårt Performance Team. Vårt Performance Team är ett stort lag bestående av bland annat läkare, sjukgymanst, medicinsk personal, mental rådgivare och fystränare. Där är tanken att jag ska kunna vara med och bidra till att vi utvecklas och ligger i framkant, allt för att vi ska kunna vara så bra som möjligt ute på isen, säger Freddie Sjögren på Malmös hemsida.

Albin Blomqvist

Den nya fystränaren för herrlaget, Albin Blomqvist, kommer närmast från ett sabbatsår – men var tidigare fystränare och assisterande tränare för Malmös juniorlag i tre år mellan 2018 och 2021. Blomqvist försäkrar också om att han och Sjögren kommer ha ett nära samarbete.  

– Det är väldigt inspirerande och kul att vara tillbaka i klubben. Jag vill bidra till träningskulturen här och bygga den tillsammans med övriga ledare och också tillsammans med våra spelare, som har en stor del i att sätta den. Freddie har gjort ett superjobb under de åren som han varit här och vi kommer att jobba tight även nu när han kliver in i en annan roll. Tanken är att jag ska styra träningen för herrarna, men att Freddie fortsatt är med och guidar. Jag tror det kommer fungera superbra, säger Blomqvist, Malmös nya fystränare, på Malmös hemsida.

Kommentarer