SILLY SEASON: Stjärnmålvakten har fått lämna

Foto: Arkiv

Under föregående vecka kom en smärre chock för Malmöfans då det stod klart att deras stjärnmålvakt och klubbikon Oscar Alsenfelt fått sitt kontrakt brutit av klubben.

Monstermålvakten hade en juniorkarriär i klubben och som junior spelade han 48 matcher i Malmötröjan och hade där 93,5 i räddningsprocent som bäst. Efter en ojämn tidig karriär landade Alsenfelt tillslut i Leksand och efter ett par års spel där hamnade han tillslut åter i Malmö.

Under hans senaste sejour i Malmö vaktade han kassen i 231 matcher varav 19 var slutspelsmatcher och hade under sina 7 säsonger räddningsprocenten 89,7, 94,5, 91,5, 92,4, 92,8, 92 och 87,5.

Här meddelar Oscar Alsenfelt själv på Twitter. Tweet infogad från Alsenfelts Twitter.

Får lämna klubben

Nu står det alltså klart att klubbikonen får lämna klubben som aktiv spelare. Alsenfelt har dock fått ett erbjudande om en tjänst i föreningen, vilken denne är, är ännu ej känt. Följande står på Malmös hemsida.

– Malmö Redhawks säger upp avtalet med Oscar Alsenfelt, vilket innebär att målvakten inte kommer att ingå i spelartruppen till SHL-säsongen 2022/23. Diskussioner pågår om en eventuell framtida tjänst i klubben. Malmö Redhawks återkommer med information när den interna processen är klar, skriver Malmö Redhawks på sin hemsida.

Här meddelar Malmö målvaktens avsked. Hämtad från Malmös Twitter.

Kommentarer