SILLY SEASON: Succébacken klar för två nya säsonger

Foto: Arkiv

Under dagen till för skämt (1/4) hände faktiskt något seriöst – succébacken Joakim Ryan skrev på för ytterligare två säsonger i Malmötröjan.

Under säsongen har Joakim Ryan varit ledande i framförallt powerplayspelet i skånelaget där han stått för hela 16 poäng. Förövrigt samlade den offensive backen på sig 31 poäng på 52 matcher. Det närmsta någon annan Malmöback varit, under nuvarande SHL-sejour, Joakim Ryans poäng var Nils Andersson under 15/16 säsongen där han fick 30 poäng. Ingen annan back i Malmötruppen har alltså varit mer poängstark än succévärvningen Ryan sedan man gick upp i SHL.

En av seriens bästa backar

I den allmänna poängligan för backar i SHL för säsongen 21/22 låg 28-åringen på en sjätteplats efter 52 omgångar – något sportchefen Patrik Sylvegård lagt märke till.

– Jocke är en riktigt bra spelare som vi hela tiden haft en ambition om att få behålla. Naturligtvis känns det väldigt bra att det nu är klart. Han kom in mer i den svenska hockeyn ju längre säsongen gick och under andra halvan av den var han en av seriens bästa backar, kommenterar Patrik Sylvegård bland annat på Malmös hemsida.

Malmösportchefen lägger också märke till att Joakim ambition varit att stanna kvar i Malmö och ser samtidigt mer potential i Malmöfostrade Ryan.

– Han var tydlig med att han ville vara här och vi ser fram emot att se en ännu bättre Joakim Ryan till hösten, lägger Sylvegård till vid en kommentar på Malmös hemsida.

Joakim Ryans förlängningsvideo. Bilder hämtade från Malmö Redhawks twitter.

Taggad på det här

Med sina nio baljor var Ryan den back som presterade högst av samtliga i kategorin för mål i hela SHL under säsongen 21/22. Ryan är dock taggad på mer i Malmötröjan.

– Jag är riktigt glad att kunna förlänga mitt kontrakt och ser fram emot att komma tillbaka och fortsätta att representera klubben under de kommande två åren. Jag är redan väldigt taggad på det här, att vara med på resan framåt och uppåt, säger Ryan på Malmös hemsida.

Ryan fortsätter därefter med att förklara att han trots personlig framgång inte är nöjd med utgången av säsongen.

– Självklart önskar jag att den gångna säsongen hade gått bättre för laget, men samtidigt har allt varit jättebra här och både jag och min fru trivs fantastiskt i staden, fortsatte Ryan på hemsidan.

Foto: Arkiv


Kommentarer