Försäsongens första torsk ett faktum mot regerande mästarna

Under torsdagskvällen var det åter dags för Malmö att spela försäsongsmatch – denna gången stod de regerande mästarna, Färjestad, för motståndet.

Malmö kommer senast från två försäsongssegrar mot Växjö respektive HV71, båda uddamålsvinster. Gällande motståndets förra säsong landade man in på en sjätteplats med 82 poäng – därefter gick man vidare i slutspelssammanhang och vann SM-guld.

Matchrapport

Den första perioden började något sämre än för Malmö som inte riktigt började matchen i rätt tempo. Kvickt gav också skåningarna ett friläge till Färjestad som Marmenlind lyckligtvis kunde parera bort. Efter ett mycket gungande spel lyckades Malmö koppla greppet om matchen då debuterande Thomas Schemitsch kunde trycka in pucken bakom målvakten i Färjestad. Perioden slutade 1-0.

Likt förstaperioden började Färjestad något starkare än Malmö. Skillnaden mellan förstaperioden och andraperioden var dock den att Malmö denna gång inte höjde sig – vilket resulterade i att Färjestad både kunde kvittera och ta ledningen genom två snabba mål. Perioden slutade 1-2.

Den tredje perioden blev dock mer jämn. Trots att Malmö höjt sig en nivå sedan perioden tidigare utökade värmlänningarna sin ledning. Matchen var däremot inte över för det, istället bjöd Malmös,Carl Persson på en soloprestation där han reducerade Färjestads ledning. Trots långa perioden med sex-mot-femspel lyckades Malmö inte leta fram en kvittering. Matchen slutade 2-3.