Malmö segrare trots mållös andraperiod

Under torsdagskvällen ställdes Malmö inför sin andra träningsmatch då HV71 stod för motståndet i Malmö Isstadion. Matchen slutade i lycka för hemmalaget som plockade hem vinsten med övertygande 5-4.

HV71 är nykomlingarna till SHL för säsongen 22/23, dock nygamla, då de endast missade en säsong i högsta ligan. Malmö kommer däremot med en mycket mindre framgångsrik säsong bakom sig då man endast slutade på en tolfteplats under fjolårets säsong.

Förstaperioden startade med en tidig chans i powerplay, vilket ur man grävde ett par farliga chanser – dock inget mål. Kort därefter lyckades man få ett friläge där Pathrik Westerholm kunde lura ner målvakten och göra mål. Inte långt efter Malmös ledningsmål ådrog sig bortalaget ytterligare en utvisning, en utvisning där hemmalaget knappt genererade några som helst chanser. Ett kvitteringsmål skulle däremot komma då en frustrerad Christoffer Forsberg blev utvisad. Likaläge skulle dock inte hålla hela vägen till periodpaus då Malmös Forsberg styrde in en puck från blå. Utvisningskalaset tog dock inte slut då bortalaget drog på sig ytterligare en tvåminutare. Åter samma visa för Malmös del i powerplay – ingen utdelning, Perioden slutade 2-1.

Det tog inte långt tid innan Malmö tappat sin ledning till ett riktigt felbyte som gav HV71 friläge. Inte kort därefter tog även HV71 ledningen genom ett styrt skott från blå. Därefter spädde Malmö bensin på elden genom att ta ett lagstraff, för många spelare på isen. I den andra delen hettade det fysiska spelet upp samtidigt som Malmö tog sig mer och mer in i matchen på nytt – dock blockerade bortalaget bort nästan samtliga skott. Malmö drog även på sig en utvisning just innan matchens andra periodpaus. Perioden slutade 2-3.

Sista akten påbörjades med ett boxplay för hemmalaget, ett boxplay som spelades av mestadels i offensiv zon. Via ett bra boxplay lyckades man också hämta tillräckligt med energi för att kvittera matchen när man åter var fulltaligt. Målet verkade ge ett överskott av energi, då Malmö snabbt efter kvitteringen delade ut en oschysst tackling och åter satte sig självt i numerärt underläge. Malmö kämpade oväntat till sig ett straffslag i samband med deras boxplay där Vesalainen kunde snärta in pucken mellan målvaktens ben. Det dröjde därefter inte länge innan Malmöjunioren Anton Wahlberg kunde bli framspelad till öppet mål där han utökade hemmalagets ledning. HV71 verkade dock inte klara av Malmös press då Daniel Glad slog ett knytnäveslag i hammalagets Carl-Johan Lerbys ansikte vilket ledde till ett, mer eller mindre allmänt, handgemäng. HV71 lade sig dock inte riktigt då de reducerade Malmöledningen med ett skott från blå som gick rakt in. Matchen slutade 5-4.

Malmö – HV71

5-4 (2-1, 0-2, 3-1)

5:45 1-0 Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm, Engstrand)
12:06 1-1 André Petersson (Bödker) PP
13:23 2-1 Christoffer Forsberg (Schalin)

Utvisningsminuter X-X (2-6, 8-4, x-x)

Not: Statistiken felar eftersom att statistiken ej blivit uppdaterad efter andra perioden.